Posted on

Finnes det rasisme i fotball?

Manchester United 0-0 Southampton, Southampton-forsvarer Peters spadde Gana Joe under kampen, noe som fikk Gana Joe til å forlate banen på krykker, og han møtte også rasistiske overgrep fra fans etter kampen som et resultat.

På sin side sa Peters at rasisme ikke burde skje, og argumenterte for at kampen mot rasisme burde ha forrang fremfor fotball, og foreslo til og med å innføre flere tiltak for å hindre at slike hendelser skjer, samtidig som han takket fansen som støttet ham. Og det er verdt å merke seg at han sa til Gana Joe gjennom sosial dynamikk: “Du og jeg er den samme profesjonelle spilleren, jeg hadde på ingen måte til hensikt å skade deg, jeg ønsker deg god bedring og ser frem til det øyeblikket du kommer tilbake i en Manchester United drakt 2023.”

Den skadde Gana Joe svarte også på meldingen og svarte under dynamikken: “Over fotball, takk for meldingen du sendte meg, jeg forstår at alt dette er en del av fotball.”

De to involverte partene i saken ser ut til å ha forsonet seg, men er saken over? Nei, og diskusjonen som har oppstått som følge av dette, har bare så vidt begynt. Ja, rasisme skjer med nesten alle, og alle spillere har lidd under det i varierende grad. Vanligvis fikk svarte spillere overveldende ros for sine fysiske og atletiske evner, mens hvite spillere ble støttet for sin intelligens og karakter, og dermed ble svarte spillere stereotypisert som brutale og uvitende figurer. Selv om det er typisk og høyt verdsatt, er det andre grupper som er involvert i rasediskriminering som ikke kan ignoreres, for eksempel den verbale volden mot mange asiatiske spillere.

Det finnes forskjellige hudfarger, forskjellige språk og til og med forskjellige personligheter i verden, og alt bør eksistere i toleranse. Spillere har forskjellige hudfarger, kommer fra forskjellige land og kommer sammen på grunn av fotball. Vi kan støtte forskjellige lag og like forskjellige trøyer, men vi bør respektere hverandre. Så, hvilket lags Billige Fotballdrakter liker du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *